Projecten

Waterverhalen

Wandel door het uitgestrekte polderlandschap bij Fort Everdingen. Luister ondertussen naar de verhalen van de inwoners van Everdingen over hun liefde en angst voor het water en zing mee met het Waterlied. Met Waterverhalen kijk je op een andere manier naar het landschap om je heen.
Zin in iets te drinken of te eten na het wandelen? Als Fort Everdingen open is kun je daar (ook in coronatijd) een koffie of thee to-go halen met iets lekkers. 

Download de IZI-travel app

Download de audiotour via de app van IZI-travel (gratis te downloaden). Met een koptelefoon of oortjes kun je deze luisterroute op eigen tempo wandelen. In je eigen tijd. Op jouw moment. Op elk moment van de dag. Via de link op de app kun je de wandeling beluisteren of met de QR-code die verschijnt de tour op je telefoon zetten. Easy!

Stevige schoenen

De wandeling is door de polder, over dijkjes en door het watergebied van Everdingen. Het kan in de wintermaanden, als het veel geregend heeft, nogal nat en zompig zijn. Doe goede schoenen aan en wees niet bang voor een beetje blub. Of ga wandelen als het weer wat droger is.
 
Veel plezier!

Boezemverhalen

De Zouweboezem is een prachtig natuurgebied in de Vijfheerenlanden dat is ontstaan om het overtollige water weg te pompen richting de Lek. Het water werd opgeslagen in de rietvelden rondom de Zouwe. 

Doordat er in de Zouweboezem water wordt opgeslagen komt de stroom even tot stilstand. Kun je even de tijd nemen om te reflecteren. In het stille water en de plassen broeden vogels. Het is een rustplaats voor trekvogels. Een stiltegebied. Een gebied om bij stil te staan. 

Deze omgeving vormt de inspiratie voor het project 'Boezemverhalen'.

Samen met Maatschappelijke Dienst Tijd Vijfheerenlanden, mdtbaas.nl, zijn we bij LINK aan de wandel gegaan. We hebben een wandeling samengesteld door dit prachtige natuurgebied. De jongeren van MDT Baas hebben bewoners in dit gebied geïnterviewd en fragmenten daarvan verwerkt tot hun eigen verhaal. 

Het zijn verhalen en ervaringen die uit het hart komen en door wilskracht worden gevormd. Verhalen die hun identiteit hebben bepaald. Verhalen over stappen die je leven veranderen en over momenten van rust en stilstaan.

Deze luisterwandeling is te volgen via de app van IZI-travel (gratis te downloaden).

Met een koptelefoon of oortjes kun je deze luisterroute op je eigen tempo wandelen. In je eigen tijd. Op jouw moment. Op elk moment van de dag. Via de link op de app kun je de wandeling beluisteren of met de QR-code die verschijnt de route op je telefoon zetten.

Easy!

Datum:             vanaf juni 2021  Samenwerkingspartners:
MDTBAAS via Stichting SamenDoen
Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Vijfheerlanden.

DNA Vijfheerenlanden

Vijfentwintig dagen door Vijfheerenlanden. Op zoek naar gemeenschappelijk DNA.
 
Sinds 2019 is de gemeente Vianen gefuseerd met de gemeenten Zederik en Leerdam, tot de Vijfheerenlanden. En dus valt er veel nieuws te ontdekken aan verhalen, plekken en geschiedenis om theater over te maken.

Om in een korte tijd zoveel mogelijk van deze nieuwe gemeente te ontdekken, trok Kirsten met een bolderkar en een tentje het gebied in. Als een echte ontdekkingsreiziger verplaatste zij zich elke dag vijf kilometer en nam daarbij de tijd om zoveel mogelijk te ervaren. Als ‘artist in residence’ belde ze aan bij diverse inwoners, ging op de koffie, schoof mee aan de lunch of diner, sliep in tuinen, weiden en gastverblijven.

Tijdens de tocht praatte, voelde, ademde en beleefde ze de verschillende aspecten van deze prille gemeente. De indrukken uit deze tocht zorgden voor verdieping in het gebied. Deze verdieping vormt de kiem voor nieuwe projecten van LINK in de gemeente Vijfheerenlanden.
Het gemeenschappelijk DNA waarop we voortbouwen.

CIRCADO

CIRCADO is een coronaproof voorstelling, waarbij lokale verenigingen en talenten uit de gemeenten Vijfheerenlanden en Culemborg onderdeel uitmaken van theatrale verhalen. Bij CIRCADO zijn de Waterlinielocaties rondom Everdingen, de Diefdijk en Werk aan het Spoel een inspiratiebron.
 

CIRCADO vertelt de verhalen van de Nederlandse delta, de rivieren, de dijken, de bewoners en hun strijd tegen het water en verre vijanden, de gevolgen van gebiedsdoorsnijdingen, grenscorrecties, veerkracht en vindingrijkheid van de lokale gemeenschap. 

In elke voorstelling is plaats voor meer dan honderd bewoners die in diverse rollen.

Na de live uitvoeringen voor publiek wordt de voorstelling opnieuw gemonteerd als individueel te volgen muziekwandeling. Muziek en tekst blijven beschikbaar voor uitvoering door lokale partners.

Data:           24 en 25 september 2021
Samenwerkingspartners:
MDTBAAS via Stichting SamenDoen
P22

Voor meer informatie; Circado

Ode aan het Landschap

Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar het landschap zo divers is als in Nederland. Ons cultuurlandschap is grotendeels door mensenhanden gevormd. Het is het meest tastbare, toegankelijke erfgoed dat we hebben, met een enorme vertelkracht. De hoogste tijd om dat te vieren tijdens het themajaar Ode aan het Landschap in 2021.

Een onderdeel van Ode aan het Landschap is Ode aan de nieuwe Hollandse Waterlinie.  LINK Locatietheater is gevraagd om samen een ode te brengen aan het landschap rondom Fort Everdingen. 

Zie ook het filmpje op youtube.

Tijdens het Fortenfestival van 3-12 september 2021 zal LINK een onderdeel van Circado tonen tijdens één van de publieksactiviteiten.

 Samenwerkingspartners:
Nieuwe Hollandse Waterlinie
Citymarketing Vianen


 

Linke Soep

Ben jij op zoek naar een plek waar je jezelf kunt zijn?
Waar je je kunt ontwikkelen op artistiek gebied? 
Durf jij jouw podiumtalenten te tonen aan een publiek? (theater, dans, muziek, spreker, rap, noem maar op) 

Nieuwsgierig geworden? 

Vanaf mei 2021 gaan we starten met audities. Ook als wilt onderzoeken of het iets voor jou is en het nog niet zeker weet, ben je van harte welkom! De auditie is een open avond en geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met onze manier van werken, de spelers en regisseur.
Voor meer informatie en aanmelden voor audities kun je een mail sturen naar info@linklocatietheater.nl en houd onze socials in de gaten! 

Wij dagen  jou uit om auditie te doen voor LINKE SOEP: Een diverse productiegroep vol eigenheid en talent.  

De eerste serie bijeenkomsten zijn gericht op het trainen van allerlei spelvaardigheden en het onderdompelen in de methode van LINK. Het is een kennismaking van beide kanten. Waarbij we kijken waar jouw talenten liggen en hoe we die binnen de LINK-projecten kunnen gaan ontplooien en ontwikkelen. Én waarbij jij ervaart of je bij LINK wilt komen ‘spelen’.  Na deze serie gaan we toewerken naar verschillende projecten. Je kunt je dan inschrijven als speler per project/voorstelling.

Fotografie met dank aan: Hennie Marks  |  Hermand Suiskind  |  Jolanda van Elswijk  |  Hans Budding

© LINK Locatietheater

Wil je je enthousiasme delen met anderen? :